Bagning Den gode dej

Invester eventuelt i en god røremaskine, selvom håndkraft også kan gøre det. God og traditionel dej skal æltes, æltes og atter æltes. Dejen skal være en smule klistret, hvilket giver et svampet og mindre tungt brød. Lad dejen hæve i 45 minutter. Form brødet og lad den efterhæve i en halv time, inden det bages.

Den gode dej

Bagning Er brødet færdig?

Bank oven på brødet. Lyder det hult, er det færdigt. Hvis du vil bevare den hårde og sprøde skorpe, skal du lade brødet afkøle på en rist uden viskestykke over. Lader du det stå på pladen eller putter det i en plastikpose bliver skorpen blød!

Er brødet færdig?

Bagning Rester til bagning

1. Lidt for gamle mælkeprodukter er perfekte til bagning (mælk, yoghurt, hytteost, kærnemælk, cremefraiche, fløde og ost).
2. Grødrester kan ligeledes bruges til bagning.
3. Sovserester kan også anvendes i begrænsede mængder. Tilsæt op til 1 dl sovs til et dejen til et brød. Vær opmærksom på, at saucen kan være salt, og der derfor evt. skal spares på yderligere tilsætning af salt til dejen.
4. Frugt kan også tilsættes dejen. Revne æbler gør f.eks. brødet saftigere.
5. Kogte kartofler kan tilsættes i moset form.
6. Grøntsager kan tilsættes både rå og kogte.

Rester til bagning

Bagning Sprød brød ved bagning

Stil et ildfast fad med vand i bunden af ovnen, når du bager brød. Herved bliver skorpen sprød. Dette råd kan også bruges, hvis du har daggammelt brød, som skal varmes op i ovnen.

Sprød brød ved bagning

Bagning Sprød pizzabund 1

Put et æg i dejen, rul den meget tynd og bag den på en meget varm bageplade. Du kan også bruge bunden af en meget varm ovn, hvor dejen stilles direkte på, men husk at putte bagepapir i mellem, så den ikke brænder fast.

Sprød pizzabund 1

Bagning Hårdt smør

Er dit smør for hårdt til bagning, så riv det på et rivejern.

Hårdt smør